News et informations sur la recherche et le développement global

  • Activités
  • Annonces

COVID-19 free online course
  • 25.03.2020
  • Annonce

A free 3-week online course on COVID-19 and its implications

The London School of Hygiene & Tropical Medicine is offering a free 3-week online course on COVID-19 and its implications.
Jahresbericht 2029
  • 25.03.2020
  • Annonce

Annual Report 2019

Many activities focused on the Sustainable Development Goals (SDGs) and were undertaken in collaboration with partner institutions.
Dr. Amadou Sall, Senegal Dakar
  • 20.03.2020
  • Annonce

Coronavirus 'rapid test kits' to be made in Senegal - BBC News

Rapid test kits that scientists say will diagnose coronavirus within 10 minutes are being developed in a laboratory in Senegal's capital, Dakar.
R. Geigy Stiftung
  • 19.03.2020
  • Annonce

11th Rudolf Geigy Award 2020

The Award will be conferred to young researchers, scientists and public/global health specialists who have distinguished themselves with excellent work in the areas of neglected diseases or public/global health and whose scientific career is not yet fully developed.
Globalster Call 2020
  • 17.03.2020
  • Annonce

Globalstars Call for Proposals

India and Switzerland, together with five other countires have announced the Globalstars call for joint R&D projects within the scope: “Key Enabling Technologies for Healthcare, Agriculture and Water”.
SFIAR-Award 2015
  • 10.03.2020
  • Annonce

SFIAR Award 2020

The Swiss Forum for International Agricultural Research (SFIAR) offers an annual Award for graduates and scientists of a Swiss institution who work in agricultural research for development.
La diversité est source de vie : avantages, défis et besoins de l’agrobiodiversité
  • 2020
  • KFPE
  • Forum Biodiversité Suisse
  • Fiche d'information

La diversité est source de vie

Depuis des millénaires, la sécurité alimentaire et la résilience de l’humanité sont assurées par des milliers d’espèces de plantes cultivées, des dizaines d’espèces animales domestiquées et la biodiversité dont elles proviennent. Mais la mondialisation de l’agriculture industrielle et les systèmes alimentaires normés ont fait chuter l’agrobiodiversité : trois espèces végétales fournissent la moitié des calories végétales et quatre espèces animales produisent presque toute la viande. Il est donc crucial de restaurer l’agrobiodiversité – qui représente la richesse de ce que nous cultivons, élevons, consommons et protégeons dans la nature – afin de conserver des systèmes alimentaires résilients, dans un contexte de changement climatique. Il faut d’abord sauvegarder les conditions de vie des « gardiens de l’agrobiodiversité », les quelques 500 millions de petites fermes dans le monde, surtout dans les pays du Sud. Cette fiche d’information définit les causes et conséquences de la perte d’agrobiodiversité, les domaines prometteurs et les opportunités pour les politiques et la recherche.
SDC TRANSFORM
  • 17.02.2020
  • Annonce

Call for Proposals: Research and innovation for sustainable development

SDC is looking for promising research and innovation initiatives, which engage researchers from Switzerland and from the Global South and East and implementation partners from other sectors (government, civil society, private sector).
Forum Social Conflicts
  • 11.02.2020
  • Annonce

r4d Forum Social Conflicts - "Difference as a resource for peace"

Research results and messages emerging from the r4d programme. REGISTRATION NOW OPEN by 6 April 2020

KFPE Newsletter

register via kfpe@scnat.ch